Novice

Dijaki 4. letnika programa ekonomski tehnik med najboljšimi

12.05.2021, Marko Lapuh

Dijaško podjetje Smart Buddy, d. d., je na nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje, ki ga je organiziral Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Junior Achievement Slovenije, doseglo odličen uspeh.

V treh kategorijah so bili nominirani za podjetje leta, in sicer v kategoriji najboljše poročilo, najboljša inovativnost in najboljši video, in se tako uvrstili med finaliste. Odličen vtis so napravili tudi na tekmovalne komisije, ki so v četrtek, 6. maja 2021, opravile intervjuje z vsemi ekipami, nominiranimi za podjetje leta.

Ideja o izdelavi in prodaji pametnih ovratnic za pse se je porodila že v 3. letniku v okviru učnega podjetja, letos pa se je nadgradila in dejansko realizirala ter očitno prepričala tekmovalne komisije. Na ovratnici je pripeta koda QR, ki omogoča vpogled v kontaktne podatke lastnika psa, kar pripomore v situaciji, če se pes izgubi in ga nekdo najde.

Tekmovanja se je udeležilo 63 dijaških podjetij iz slovenskih srednjih šol. Tudi letos je tekmovanje potekalo na daljavo.

Bili smo navdušeni nad mladimi, ki aktivno prevzemajo odgovornost za lastno in skupno prihodnost s svojimi idejami, z delom in vztrajnostjo.

 

Stanko Miklič, mentor

 

  • logo_smartbuddy.png

  • prispevek_02.png

Tekmovanje iz znanja geografije

11.05.2021, Maruša Stoklasa Drečnik

 

Dijaki, Vanja Hafner, Klemen Jančič in Ana Paveljšek, so na državnem tekmovanju iz znanja geografije dosegli dovolj točk, da so si prisvojili srebrno priznanje.  

Tematika letošnjega tekmovanja je bila Prehrana v geografski perspektivi. 

 

Iskrene čestitke!

 

Katarina Bola Zupančič,

mentorica

Motivacijska misel

09.05.2021, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Mot. misel_ekon._maj 21.jpg

Kdor ima cilj, bo pot do tja zagotovo našel!

 

Aktiv ekonomistov

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x