Arhiv vseh novic

Iskanje

Arhiv vseh novic

Nahajate se v arhivu vseh novic. Tu so zbranje vse objavljene novice iz vseh tematskih področij.

GOLDEN GLOVE 2016 – EUROPE CUP

V italijanskem mestu Conegliano je v soboto, 23., in nedeljo, 24. januarja 2016, potekal evropski pokal v kickboxingu. Prvega tekmovanja v sezoni se je udeležila tudi majhna zasedba Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan iz Zagorja ob Savi. Pod vodstvom trenerja Primoža Bračiča so nastopili: Tija Šiles, Miha Drnovšek, Tina Baloh, Tadej Kolander (oba tudi dijaka 1. letnika športnega oddelka splošne gimnazije GESŠ Trbovlje), Melinda Ramadani, Zala Rozina, Nejc Kozole, Luka Leskovar, Tjaša Kovačič in Domen Jerman.

Člani so na zelo močnem turnirju osvojili kar nekaj medalj in zopet dokazali, da v tej panogi še vedno sodijo v sam svetovni vrh. 

Medalje so tako osvojili:

- Tina Baloh: 1. mesto - PF starejše kadetinje do 65 kg in mladinke do 65 kg,

- Melinda Ramadani: 2- krat 3. mesto - KL do 60 kg in 55 kg,

- Zala Rozina: 2. mesto - PF mlajše kadetinje do 42 kg,

- Luka Leskovar: 3. mesto - mlajši kadeti nad 47 kg,

- Domen Jerman: 3. mesto - starejši kadeti do 63 kg,

- Tadej Kolander: 3. mesto - mladinci do 84 kg v PF.

Čestitke vsem!

 

GobecNews

(povzeto po T. Baloh in T. Kolandru)
 

 

Galerija slik - (kliknite za povečavo)

ROKOMETAŠI ODLIČNI NA SLOVAŠKEM

Kadeti RD Rudar Trbovlje so se takoj po novem letu, natančneje 3. januarja 2016, odpravili na mednarodni rokometni turnir »10th Kempa 4 Sport Cup« v Prešovo na Slovaškem. Na turnir je odšla 14-članska ekipa kadetov  v spremstvu trenerja Jake Kešeta in Žarka Sladiča. RD Rudar je na turnirju nastopal v naslednji postavi: Erik Bizjak, Marin Dekovič, Nik Jager, Jan Kamnikar, Nik Kavčič, Rok Kreže, Žan Lukaček, Urban Starc, Matic Šivavec, Rok Štrovs in štirje dijaki 1. letnika športnega oddelka splošne gimnazije GESŠ Trbovlje: Rene Bučar, Kris Žibert, Jan Hočevar in Urh Boris Novak. Fantje so nastopali v kategoriji U 17, in sicer v skupini A, kjer so v predtekmovanju, poleg naše ekipe, nastopale še KSI Budapest Handball Academy I. (HU), HC Tatran Stupava-Strojár Malacky (SK), UKS Wiertmet Libusza (PL), VGU-Junior Voronezh (RU) in Tatran Prešov (green) (SK). Iz skupinskega dela so naši odšli neporaženi po petih odigranih tekmah, kar pa jim je v prvih izločilnih bojih prinašalo lažjega nasprotnika. Tudi iz četrtfinala so fantje odšli kot zmagovalci, nakar jih je čakalo težko polfinale proti prvi ekipi gostitelja – Tatran Prešov. A naši, odločnejši kot še nikoli, so z borbeno igro v obrambi in učinkovitim napadom suvereno stopili na pot v finale, kjer jih je čakala ekipa RK Celje Pivovarna Laško, stari znanec iz domačega prvenstva. Tu se je malce ustavilo, morda zmanjkalo energije, morda so fantje pregoreli v želji in pričakovanju, seveda se je poznala tudi že utrujenost po sedmih odigranih tekmah na zelo visokem nivoju. Fantje so tako osvojili odlično 2. mesto na močnem mednarodnem turnirju, posebno priznanje za najboljšega strelca turnirja pa je prejel naš Rene Bučar. Fantje so doživeli odlično mednarodno rokometno izkušnjo, ki je bila poplačana z odličnim rezultatom.

Čestitamo! 

GobecNews
(povzeto po K. Žibertu)

 

Galerija slik - (kliknite za povečavo)

DEVETI MATEMATIČNI VIKEND

Že deveto leto zapored, letos od 22. do 24. januarja, se dijaki in profesorji GESŠ Trbovlje odpravljamo na matematične vikende v CŠOD Seča pri Portorožu. Dijakov, ki so pripravljeni cel vikend preživeti ob učenju matematike, nam ne zmanjka. Letos smo tako peljali 39 prvošolcev in drugošolcev, spremljali smo jih štirje učitelji: Anton Leskovšek, Majda Škrinar Majdič, Irena Kovač Gregorčič in Davor Drečnik.

Program je bil sestavljen iz »matematičnega» dela, ki je obsegal približno 20 šolskih ur, razporejenih čez vse tri dni. Dijaki so utrjevali tekočo snov, ki so jo prej obravnavali pri pouku. V skupinah so reševali tudi zahtevnejše matematične probleme. V pomoč smo jim bili  profesorji matematike. Reševali smo težave pri učenju, dijaki so si med seboj pomagali in tako prevzemali odgovornost za svoje znanje. Tega so potem tudi preverili s pisnima nalogama, boljša od ocen se jim je, če so želeli, vpisala v redovalnico. »Športni« del je bil za zbistritev možganov po učenju, tam so se pomerili v namiznem tenisu, košarki in drugih športih z žogo, se odpravili na krajši pohod in si ob morju napolnili baterije za nove matematične izzive.

Pridobljeno znanje pa je bila tudi dobra popotnica za redne pisne naloge v naslednjem tednu.

Aktiv matematikov
 

Galerija slik - (kliknite za povečavo)

USPEŠEN ZAČETEK SEZONE TINKARE DOLANC

Tinkara Dolanc je dijakinja prvega letnika športnega oddelka Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter članica Smučarskega društva Trbovlje. Kot kategorizirana tekmovalka Smučarske zveze Slovenije tekmuje v panogi alpskega smučanja že sedem let. Letos zadnjo sezono tekmuje v otroški kategoriji kot starejša deklica.
V januarju 2016 so imeli tekmovalci na sporedu najprej regijske preizkušnje v veleslalomu  in slalomu za pokal vzhodne regije. Na začetku novega koledarskega leta so imeli v avstrijskem Weinebenu dva veleslaloma, na katerih je Tinkara zasedla enkrat 4. in naslednjič 3. mesto. V Črni na Koroškem pa sta bila 9. januarja 2016 izvedena tudi dva regijska slaloma, kjer je Tinkara prav tako zasedla enkrat 3. in enkrat 4. mesto. Takoj naslednji dan, 10. januarja 2016, so se tekmovalci pomerili še v dveh veleslalomih za pokal vzhodne regije, kjer se je Tinkara obakrat  uvrstila na tretje mesto.
Že takoj naslednji teden pa so tekmovalci pričeli z državnimi tekmovanji za pokal Rauch. V soboto, 16. januarja 2016, so se na Krvavcu najprej pomerili v slalomu, kjer je Tinkara, žal,  v drugem teku , odstopila. V ponedeljek, 18. januarja 2016, pa je bil na Krvavcu še veleslalom za pokal Rauch, kjer pa je Tinkara osvojila 6. mesto.
Po uspešnih rezultatih se je tako Tinkara uvrstila v slovensko ekipo, ki je Slovenijo zastopala na mednarodni tekmi v legendarnem Kitzbuehlu. V sredo, 20. januarja 2016, se je slovenska ekipa šestih tekmovalcev (treh dečkov in treh deklic) udeležila ekipne tekme v slalomu in veleslalomu, na kateri je sodelovalo deset držav. Ekipa je korajžno in uspešno opravila s progo v Kitzbuehlu ter se uvrstila na izvrstno tretje mesto, pred njimi sta bili le obe domači ekipi Avstrije.

Smučarsko društvo Trbovlje

Športni tabor v Kranjski Gori

V šolskem letu 2015/2016 je GESŠ Trbovlje vpisala že drugo generacijo »športnikov«. Ker je v športnih oddelkih predviden tudi športni tabor, so tako 1. in 2. letniki odšli na zimskega v Kranjsko Goro.

Glavna športna aktivnost je bila seveda smučanje, bordanje, drsanje, pohodi. Vsi smo se veselili in končno odhod tudi dočakali v petek, 15. 1. 2016.  Natovorili smo prtljago in smuči ter se odpeljali dogodivščinam naproti. Ko smo prispeli v nekoliko bolj zasneženo Kranjsko Goro, smo kar takoj vzeli smučarsko opremo in se odpravili na smučišče. Imeli smo lepo vreme in smuka je bila več kot odlična. Po dopoldanski smuki smo bili že vsi zelo premraženi in utrujeni, ostali, ki pa niso smučali, pa so se vrnili z zimskega pohoda po bližnji okolici. Pred nami je bila še namestitev v toplem in prijetnem CŠOD-ju. Odpravili smo se v svoje sobe in do konca razpakirali.

V CŠOD-ju smo imeli tudi mizo za namizni tenis in jo seveda zelo dobro izkoristili. To vrsto športa kar dobro obvladam, zato sem v igri zelo užival. Napočil je čas za kosilo.Vsi lačni zaradi športnih aktivnosti smo komaj čakali slastnega obroka! Pojedli smo in nato odšli nazaj na smučišče ter popoldan preživeli v radostih smučanja. Tisti, ki pa tega zimskega športa niso ravno vešči, pa so se odpravili v bazen in se naužili plavalnih radosti.

Zvečer smo se odšli še drsat. Drsal namreč nisem še nikoli, ker pa je vse enkrat prvič, sem se ga zelo veselil. Najprej sem bil še malo neroden, a sem se sčasoma privadil. Kljub temu, da nas je bila večina prvič na drsalkah, smo zelo uživali. Naslednji dan smo po zajtrku ponovili aktivnosti – smučanje, drsanje in plavanje. Soboto smo zelo izkoristili, tudi zvečer, saj nas je čakala še čisto prava zabava – Rock 'n' Lauf. Na prostem so namreč nastopili znani slovenski glasbeniki in tako še bolj popestrili že tako krasno športno vzdušje, saj je ravno v tem času potekal svetovni pokal v teku na smučeh.

Tako je napočil zadnji dan, nedelja. Oblekli smo se v topla oblačila in odšli že navsezgodaj peš v Planico, kjer je potekalo, v krasnem Nordijskem centru, FIS – Svetovni pokal v teku na smučeh za ženske in moške (sprinti in ekipni sprinti). Videli smo naše odlične slovenske športnice – Vesno Fabjan, Alenko Čebašek, Anamarijo Lampič, Niko Razinger, in za njih tudi glasno navijali. No, da posebne vrste »ogrevanja« sploh ne omenjam …V Planici je bilo precej pod ničlo …

 

Čas je prehitro minil in morali smo pomahati v slovo našim zimskim dogodivščinam. Bil sem kar žalosten, saj sem zelo užival. In to v vsem!! Družbi, zabavi, športu …Najbolj pomembno pa je to, da so se vezi in prijateljstva med nami, med 1. in 2. letniki, še bolj utrdili. Želim si še več takšnih aktivnih športnih taborov! In vem, da tudi vsi ostali!

Jaka Dornik, 2. c

 

 

Galerija slik - (kliknite za povečavo)

2. POKALNI TURNIR V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH

V soboto, 16. januarja 2016, je v Ljubljani potekal 2. pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih, kjer so nastopili tudi dijaki GESŠ Trbovlje, ki sicer plešejo v Plesni šoli KATTAN Zasavje in Celje.

Nika Leskovar (dijakinja 2. letnika športne gimnazije) je v kategoriji disco solo – članice –  dosegla 11. mesto v polfinalu. Njena sošolka Ema Kurent je s svojim plesalcem Maksom Denisom Hriberškom zasedla 5. mesto v kategoriji disco dance pari – člani. Klubski prijatelj Luka Mravlje (dijak 2. letnik splošne gimnazije) pa  si je priplesal 2. mesto v kategoriji street dance solo –  moški.

Vsem iskrene čestitke!

GobecNews

(povzeto po E. Kurent)

Galerija slik - (kliknite za povečavo)

KARATE KLUBU TRBOVLJE DVE MEDALJI NA 25. GRAND PRIXU NA HRVAŠKEM

 

V soboto, 16., in nedeljo, 17. januarja 2016, je v Samoborju na Hrvaškem potekal 25. mednarodni karate turnir »GRAND PRIX CROATIA 2016«. Na letošnjem turnirju je nastopilo 1650 tekmovalk in tekmovalcev iz 23-ih držav. Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope, ki že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred mladinskim evropskim prvenstvom, ki bo meseca februarja potekal na Cipru. Trboveljske barve so v soboto tako zastopali: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanović, Stefan Joksimović, Blaž Hribovšek in Žiga Šantej. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

Z novim letom sta iz Karate kluba Hrastnik v trboveljski klub prestopili sestri Urša in Barbara Haberl (dijakinji 1. oz. 2. letnika športnega oddelka splošne gimnazije v GESŠ Trbovlje), trenutno eni izmed najboljših slovenskih karateistk – vsaka v svoji starostni kategoriji. Obe sta tudi zanesljivi potnici na mladinsko evropsko prvenstvo. Za prve korake v karateju in, seveda kvalitetnemu vzponu, je zaslužen gospod Bojan Pižmoht, hrastniški trener.

Urša je v Samoborju začela svoj prvi nastop za trboveljski klub zmagovalno. Vse svoje nasprotnice je premagovala z veliko razliko. V peti borbi, za vstop v finale, je premagala celo aktualno svetovno prvakinjo – Hrvatico Jeleno Pehar. V finalno borbo je odšla odločno in ves čas vodila potek borbe. Malo pred koncem je bolgarski reprezentantki uspelo povesti z 1 : 0 in ta rezultat ohraniti vse do konca borbe. Z osvojeno srebrno medaljo (športne borbe, kadetinje  do 54 kilogramov) je Urša pokazala, da je v zelo dobri formi, katero bodo klubski in reprezentančni trenerji poskušali obdržati vse do evropskega prvenstva. Trboveljčanom ni uspelo osvojiti medalje v Samoborju vse od leta 2013. Za drugo, tokrat bronasto, pa je poskrbel ravno tako udeleženec evropskega prvenstva, Blaž Hribovšek. Tudi ostali trboveljski tekmovalci, Barbara, Domen, Ajdin in Žiga niso razočarali s svojimi nastopi, vendar so bili tokrat njihovi nasprotniki boljši že v prvem kolu.

Čestitke vsem in veliko športnih uspehov še naprej!

GobecNews
(povzeto po J. Simerlu, KK Trbovlje)

Roditeljski sestanek, 14. 1. 2016

Roditeljski sestanki bodo v četrtek, 14. 1. 2016, ob 18.00. Razredniki bodo starše seznanili s pomembnimi informacijami ob polletju.

Razpored učilnic:
1. A v učilnici 19, 1. B v večnamenskem prostoru, 1. C v učilnici 27 in 1. e v 22,
2. A v učilnici 47, 2. B v 39, 2. C v 46 in 2. e v 34,
3. A v 23, 3. B v 35, 3. E 42,
4. A v 30, 4. B v 16, 4. c v 40 in 4. e v 28

Starše dijakov prvih letnikov vabimo, da se pred roditeljskim sestankom, ob 17.30, udeležijo zaključka projekta na temo " Sam sem naredil celico".
 

ZAHVALA

Veseli december se že počasi poslavlja in s tem se je tudi v sredo, 16. decembra 2015, zaključilo naše obdarovanje zasavskih otrok iz socialno ogroženih družin. Vsakemu, ki je bil prisoten, se je na trenutke nasmehnilo, saj je veselje v očeh otrok prav tako vzbudilo kanček sreče v nas.

Gimnazija in ekonomska srednja šola  Trbovlje ter Šolska dijaška skupnost GESŠ Trbovlje se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri obdarovanju, iskreno zahvaljuje, saj ste nam pomagali osrečiti marsikoga in polepšali december vsem obdarjenim.

Želimo Vam vesele praznike in srečno novo leto!

 

Nina Rožanc,
predsednica ŠDS GESŠ Trbovlje
 

 

Galerija slik - (kliknite za povečavo)