Piškotki

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.


Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje na spletnem mestu gess.si uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih).


Uporabnik z nadaljevanjem uporabe te strani soglaša z uporabo piškotkov.

 

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

  Piškotki spletnega mesta gess.si
Piškotek Tip Trajanje Opis
csrftoken gess.si 2 leti Zaščita uporabnika pred CSRF napadom.
c gess.si ni določeno Soglašanje uporabnika z uporabo piškotkov

CSRF

 Več o tem si lahko preberete tukaj.

  Facebook in Google Analytics
Piškotek Tip Trajanje Opis
datr Facebook 2 leti Piškotek družbenega omrežja Facebook
locale Facebook 1 teden
presence Facebook do konca seje
act Facebook 1 teden
csm Facebook 1 mesec
c_user Facebook 1 mesec
fr Facebook 1 mesec
lu Facebook 2 leti
s Facebook 1 mesec
xs Facebook 1 mesec
pl Facebook do konca seje
p Facebook do konca seje
_utma Google Analytics 2 leti Statistika spletne strani
_utmb Google Analytics 30 minut Statistika spletne strani
_utmc Google Analytics do konca seje Statistika spletne strani
_utmt Google Analytics 30 minut Statistika spletne strani
_utmz Google Analytics 6 mesec Statistika spletne strani
_ga Google Analytics 2 leti Statistika spletne strani
_gat Google Analytics 6 mesec Statistika spletne strani

Facebook in Google Analytics

Facebook

 

Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Facebook. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

 

Statistika obiska

_ga je piškotek, ki je namenjen uporabi Universal Analytics. V tem piškotku so zapisane 4 številčne vrednost, ločene s piko. Primer: 1.2.123259584.1357814039257

 

Prva številka (1) sporoča verzijo formata zapisa, druga (2) je “globina” domene (mojpogled.com). Preostali dve pa sta naključni števili, ki se generirata ob nastanku piškotka, na podlagi katerih statistika zazna, ali je obiskovalec obiskal spletno stran že kdaj v preteklosti. Vpogled v podatke iz tega piškotka ima lahko tudi podjetje Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (Google).

Veljavnost piškotka je nastavljena na 364 dni.

 

Ali me lahko Google identificira na podlagi vrednosti zapisanih v tem piškotku?

 

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

 

Dodatni varnostni ukrepi za zaščito zasebnosti v zvezi s tem piškotkom

 

Da bi preprečili zbiranje osebnih podatkov s strani Googla, uporabljamo maskiranje vseh IP naslovov obiskovalcev, kar

onemogoča Googlu da bi si lahko shranil vaš IP naslov in povezoval vaše aktivnosti na spletišču gess.si katerimi koli drugimi aktivnostmi na ostalih spletnih straneh. Več o maskiranju IP naslovov si lahko preberete tukaj.

 

Skrbniki strani gess.si ne obdelujemo ali shranjujemo natančnih ip naslovov obiskovalcev spletnega mesta, ravno tako ne Google, zaradi česar so vaši osebni podatki, kot so identifikacija ali podatki o vaši lokaciji zasebni in varni med brskanjem.

 

Hkrati Google nima dovoljenja za kakršno koli drugo uporabo podatkov, kot za nudenje storitve Universal Analytics.

 

V kolikor ne želite, da bi Google Analytics kjer koli sledil vašim aktivnostim na spletu, je Google ponudili orodje Google opt-out, s katerim lahko preprečite beleženje statistike kakršnih koli vaših aktivnosti s strani Google Analytics na celotnem spletu.

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x