Študij

Visokošolske strokovne in univerzitetne študijske programe, ki vodijo do 7. stopnje izobrazbe, izvajajo: Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici,Univerza v Novem mestu, Nova univerza in samostojni visokošolski zavodi. 

Dijaki se po končani srednji šoli lahko vpisujejo tudi na višješolske študijske programe, ki trajajo 2 leti (6. stopnja izobrazbe).

 

Nov Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe je vsako leto 1. februarja objavljen na spletni strani https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani.

Razpis za višješolske študijske programe najdete na povezavi https://www.vss-ce.com/vps/.

 

Za dijake 3. in 4. letnika izvajamo številne dejavnosti s področja karierne orientacije: individualni razgovori in svetovanje, predstavitve fakultet, tematske razredne ure, delavnice z zunanjimi izvajalci, obisk (virtualnih) sejmov, kjer se predstavljajo visokošolske in višješolske izobraževalne ustanove, karierni dan itd.

 

V spletni učilnici šolske svetovalne službe, do katere lahko dostopajo vsi dijaki GESŠ, se nahajajo uporabne informacije, različni testi za spoznavanje sebe oz. svojih poklicnih interesov ter koristne spletne povezave s področja karierne orientacije.

 

Za dodatne informacije v zvezi z nadaljevanjem šolanja se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x