Dijaška skupnost

Dijaki se združujemo v dijaško skupnost, kjer izvajamo različne dejavnosti v korist dijakov, šole in tudi širše okolice, s čimer kažemo svojo odgovornost in odnos do družbe. Šolska dijaška skupnost (ŠDS) ima svoj statut, ki ureja njeno delovanje, vodenje in naloge. Te so: varovanje pravic dijakov, vključevanje dijakov v projekte šole, samoiniciativno organiziranje kulturnih, športnih, zabavnih, humanitarnih in ekoloških projektov, ustvarjanje pozitivnega vzdušja na šoli, popestritev dijaškega življenja z različnimi prireditvami ter sodelovanje z vodstvom šole in s profesorji.

 

ŠDS vodijo predsednik, podpredsednik, tajnik, člani predsedstva pa so prav tako tudi: koordinator za kulturo, koordinator za šport, koordinator za dobrodelnost in informacijski pooblaščenec. Rednih sestankov, ki potekajo enkrat mesečno, se udeležujejo predstavniki vseh oddelkov, slednji tudi sestavljajo parlament ŠDS. ŠDS GESŠ Trbovlje je članica Dijaške organizacije Slovenije (DOS) in s tem tudi zveze Evropskih dijaških organizacij OBESSU.


Delovanje v dijaški skupnosti je odlična priložnost za vse tiste, ki hočejo delovati na organizacijskem področju, s tem pridobiti dragocene izkušnje, izboljšati svoje sposobnosti in izvesti uspešne projekte za sošolce in širše okolje. 

 

»Skupaj s celotnim predsedstvom ŠDS se bom potrudil, da bo vsako šolsko leto zanimivo, zabavno, poučno in predvsem nepozabno. Skupaj lahko sebi in drugim polepšamo vsak dan znova in znova!«

 

 Oktobra smo imeli na šoli volitve, s katerimi je naša dijaška skupnost dobila novega predsednika - Miho Smrkolja.

Za nami je uspešen začetek delovanja šolske dijaške skupnosti GESŠ Trbovlje v novi sestavi.

Izpostavili bi  uspešno delovanje na področju posveta o maturi. Na ta posvet smo prišli z mnogimi dobrimi idejami za prilagoditve mature 2021. Naša dijakinja in članica odbora šolske dijaške skupnosti Ilhana Smajlović je predstavljala celotno regijo na državnem posvetu.

Uvedli smo tudi spremembe na ravni šole. Vsak ponedeljek poskušamo z objavljenimi motivacijskimi mislimi dvigniti motivacijo dijakov do opravljanja šolskih dejavnosti in učenja. V tej aktivnosti smo združili moči z učitelji, ki ravno tako prispevajo ponedeljkove motivacijske misli.(En teden so na vrsti dijaki, naslednji teden pa učitelji)

Kljub drugačnim časom smo ostali dobrodelni. Čeprav so res težke razmere za organiziranje dogodkov, smo v novembru in decembru izvedli dve zoom delavnici. Dijaki smo skupaj z učiteljicami in ravnateljico izdelali zanimive praznične okraske in z njimi nabrali precej dobrodelnih prispevkov. Darovali smo jih Rdečemu križu Trbovlje,  da bodo z njimi polepšal praznični čas družini, ki je v stiski.

Začenjamo tudi s projektom predstavitve fakultet, kjer bodo bivši dijaki predstavljali svoje študijske programe – fakultete. Predstavitve bodo namenjene dijakom 3. in 4. letnika. Pri tem sodelujemo s šolsko svetovalno službo.  Aktivnosti se začnejo januarja preko  ZOOM-a.

Verjamemo, da je nova ekipa ŠDS začela dobro in upamo da bo tako tudi nadaljevala.

 

Predsednik ŠDS GESŠ Trbovlje: Miha Smrkolj

Mentorica: Majda Škrinar Majdič

Trbovlje, 20. december 2020

  • .pdf

    Statut ŠDS

  • .pdf

    Kodeks pouka na daljavo

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x