Študijsko informiranje

Dejavnosti karierne orientacije za dijake 4. letnika

 

 1.  Individualno svetovanje bo potekalo v novembru, decembru in januarju v pisarni šolske svetovalne službe po seznamu (na vratih pisarne!), kamor se predhodno vpišete. Pravico imate do enega svetovalnega individualnega razgovora v času pouka  (razen ko poteka pisno ali napovedano ustno ocenjevanje). Za dodatne razgovore se dogovarjamo izven vašega pouka. Če se le da, poiščite termine, ko nimate pouka. Ne odlašajte …

 

2. V tem obdobju boste lahko s pomočjo računalniškega programa Kam in kako ter TŠI opravili test svojih poklicnih interesov (rezultat v obliki izpisa najprimernejših poklicev oziroma študijskih področij), pregledovali bazo natančnih opisov poklicev, ogledali si bomo spletne strani vpisne službe (elektronski razpis, podatki o omejitvah, navodila za izračun točk in še kaj), spletne strani fakultet. Pridobili smo tudi dostop do dveh novih vprašalnikov v elektronski obliki, in sicer Vprašalnik težav pri kariernem odločanju in Vprašalnik stilov odločanja.

 

3. Od 23. do 27. novembra 2020 bo potekal Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Virtualni sejem za osnovnošolce in za srednješolce imata skupno vstopno stran: www.karierni-sejem.si. Gre za dva virtualna dogodka, ki se med seboj povezujeta na podlagi sodelovanja deležnikov s področja karierne orientacije in zaposlovanja mladih. Iz te pred vstopne strani bodo mladi, strokovni delavci šol in drugi obiskovalci vstopali v virtualni prostor kariernega sejma. Dogodek bomo gotovo obiskali.

 

4. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo 22. in 23. januarja 2021 (petek in sobota - od 9.00 do 18.00) potekala sejemska prireditev Informativa. Predstavile se bodo številne fakultete, srednje šole in druge organizacije, povezane z izobraževanjem (tudi podatki o pridobivanju štipendij). Vstop je brezplačen. Več o dogodku: http://www.informativa.si

 

5. Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze v Ljubljani in Karierni center za mlade iz Velenja ponujata delavnice in individualno karierno svetovanje. Na vašo željo jih bomo povabili k sodelovanju.

 

6. Nov razpis za vpis na fakultete 2021/22 bo objavljen do konca januarja 2021. V okviru suplenc ali predhodnih ur vas bom seznanila z novostmi in s posebnostmi, ki jih prinaša razpis za vašo generacijo. Do objave novega razpisa si pri svetovanju tako kot vsako leto še pomagamo z lanskim razpisom.

 

7. Informativna dneva bosta potekala 12. in 13. februarja 2021. Na razpolago so 3 termini: petek dopoldne, petek popoldne in sobota dopoldne.  Pred odhodom na fakultete dobro razmislite, katerih predstavitev se boste udeležili, in čim bolje izkoristite ta dva dneva za pridobivanje informacij, primerjave in oblikovanje dobre odločitve o nadaljevanju izobraževanja.

 

8. Rok za oddajo prve prijave na fakultete bo v marcu 2020. Postopek prijave bomo izvedli skupaj v računalniški učilnici, lahko pa se prijavite tudi sami z domačega računalnika. 

 

9. Spremljajte objave na oglasni deski poleg učilnice 8: stanje prijav, omejitve, minimumi točk.

 

 

Vse informacije na temo vpisa lahko dobite v šolski svetovalni službi v času uradnih ur.

  Uporabne datoteke in povezave
  • .xls

    Test študijskih interesov

  • .pdf

    Nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev 2017

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x